vodeća-slika,-trekking-blog

Da li biste išli na trekking? BigBamBoo se super proveo!

Veoma smo srećni što je BigBamBoo brend bio deo državnog prvenstva u trekkingu, planinarskoj disciplini koja je održana 07. aprila u Ovčar banji. Pozivom da se pridružimo organizaciji ovog planinarskog pohoda na Ovčar i Kablar – dva prelepa planinska vrha Kablarske visoravni – ukazana je čast BigBamBoo ideji i misiji koju smo se trudili da opravdamo.

bigbamboo, termo šolja 1

Šta je trekking?

Trekking je planinarska disciplina pešačenja koja podrazumeva uživanje u prirodi kroz lakšu ili težu fizičku aktivnost, tokom koje se otkrivaju prirodne lepote određene destinacije. Uz adekvatnu opremu namenjenu za duga pešačenja, trekking poboljšava ukupno fizičko i mentalno stanje organizma. Ture mogu da traju i po nekoliko dana, a na nekima takmičari sami određuju putanje do cilja.

bigbamboo,-termo-šolja-4

Organizator takmičenja – Planinarsko društvo „Kablar“ je odlično pripremilo obaveznu stazu i pobrinulo se da ona bude dobro obeležena, sa stanicama za registraciju i osveženje, kao i pomoć gorske službe koja toga dana uopšte nije imala posla.

Koliko je ova planinarska disciplina popularna, videlo se nakon prijave više od 800 učesnika svih uzrasta. Najmlađa učesnica je imala 2,5 godine, a najstariji su ponosno predstavili svoju aktivnu, devetu deceniju života. Bilo je i učesnika koji su ovaj trekking savladali na četiri noge. :)

bigbamboo,-termo-šolja-3

Za trekking na Kablar prijavilo se više od 40 planinarskih društava iz cele Srbije, dok je oko 380 rekreativaca svoju trekking avanturu završilo na posebnoj trasi za amatere na Ovčar planini.

bigbamboo,-termo-šolja-5 bigbamboo,-termo-šolja-6 bigbamboo,-termo-šolja-7

Dužine staza su bile od 15 do nepunih 35 kilometara. Način prelaska staza je bio slobodan i takmičari su ga iskoristili u skladu sa svojom fizičkom spremom: neko je sporije ili brže hodao, a neko je celu ili deo staze pretrčao.

Bravo za najbrže takmičare, koji su punu dužinu najduže staze prešli za nepuna tri sata!

Dodeli medalja i diploma pobednicima iz svih kategorija pridružio se i BigBamBoo sa poklonima – termo šoljama, koje će možda postati redovan deo opreme za odlazak na ovakve i slične planinarske avanture.

bigbamboo,-termo-šolja-2

Drago nam je što smo njihovu pobedu obogatili ekološkim poklonom, detaljem koji se savršeno uklapa u ljubav prema prirodi koju dokazuju svojim planinarskim aktivnostima.

bigbamboo,-termo-šolja-10

Hvala organizatorima na pozivu da budemo deo misije koja promoviše aktivan, zdrav život, ljubav i poštovanje prema prirodi. Upravo ono što predstavlja glavnu ideju BigBamBoo misije. 

bigbamboo,-termo-šolja-9

bigbamboo,-termo-šolja-8

Da li ste vi možda član nekog planinarskog društva?

Možda ste učestvovali na ovom ili nekom drugom trekkingu?

Podelite vaša iskustva.

 

Autor: Jelena Kovinčić, vaspitač, urednica bloga Mamino blago

*autorski tekst u vlasništvu BigBamBoo brendapodložan zaštiti autorskih prava uz zabranu korišćenja bez pismene dozvole vlasnika

 

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da se pridružite diskusiji?
Budite slobodni da se pridružite!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.